Tehokas varastonhallintajärjestelmä varastotoimintoihin

Varastonhallintajärjestelmä (WMS, Warehouse Management System) on toimitusketjuun liittyvien varastotoimintojen moottori, sen avulla hallitaan tavaran liikuttaminen varaston sisällä, vastaanotto, hyllytys, keräily, pakkaus ja lähetys. Tehokas varastonohjaus tehostaa ja optimoi kaikkia varaston prosesseja.

MetroWMS avulla tehostat kaikkia varastoprosesseja tavaran vastaanotosta tavaran lähettämiseen. Perinteisen viivakoodeja hyödyntävän manuaalikeräilyn lisäksi järjestelmä voi ohjata AGV-trukkeja, kattonostureita tai automaattivarastoja. Myös RFID:n hyödyntäminen on mahdollista. Järjestelmä voidaan liittää eri valmistajien ERP-järjestelmiin, jolloin varastonohjaus tulee kiinteäksi osaksi yrityksen muita prosesseja.

WMS vs. ERP?

ERP-järjestelmät hallitsevat varastoa usein vain varastotasolla. Tiedossa on, että tuotetta on varastossa 5 kpl, mutta tietoa siitä, missä tavara fyysisesti on ei ole järjestelmässä. Tarkempi tuotteen tai nimikkeen osoite – varasto- ja hyllypaikka saadaan MetroWMS:n kautta. Näissä tilanteissa järjestelmä antaa huomattavan lisäarvon olemassa olevalle ERP:n varastonhallinnalle.

Hyödyt varastonhallinnasta

Optimoidulla varastonhallinnalla ja varastonohjauksella saavutetaan vuositasolla kymmenien, jopa satojen tuhansien eurojen säästöjä. Säästöt muodostuvat esimerkiksi:

  • Varaston toimituskyky paranee
  • Samalla henkilömäärällä pystytään keräilemään ja toimittamaan enemmän
  • Keräilyvirheet minimoituvat
  • Reaaliaikainen tieto varastosta
  • Varaston käyttö tehostuu, esim. hyllytilan osalta – järjestelmä kertoo heti, mihin tavara pitää viedä
  • Automatisoidut toiminnot ja automaattivarastojen ohjaus

Me luotamme Metsys Oy:n osaamiseen